Elektro De-İyonizasyon (EDI) Sistemleri
İçindekiler

    Elektro De-İyonizasyon (EDI) Sistemleri

    elektro de-iyonizasyon sistemleri

    Kimyasal kullanımına ihtiyaç duymadan yüksek saflık derecesine sahip sular üretmek için kullanılan işleme elektro de-iyonizasyon yani EDI denir. Bunun çokça tercih edilmesinin sebeplerinden bir tanesi de suyun arındırılma işlemi sırasında herhangi bir kimyasal kullanılmamasıdır. Özellikle büyük işletmelerin tercih ettiği bu yöntem arıtma işlemi sonrasında atık su oluşturulmaz. Bu sebeple doğa ve çevre dostu yöntemlerin başında gelir. EDI sisteminde yarı geçirgen membran teknolojisi ile iyon değiştirici sistemler bir arada kullanılır. Bu sayede yüksek verimlilikte iyon ve minerallerden arındırılma işlemi gerçekleşir. Siz de EDI sistemleriyle ilgili daha detaylı bilgi için bize her zaman ulaşabilir, uzman ekibimizle görüşebilirsiniz.

    Elektro De-İyonizasyon Sistemleri Nedir?

    Elektrik ile çalışarak mevcut suyun saflık derecesini artırmak için kullanılan bir arıtma sistemidir. Bu işlemin çevreye herhangi bir zararı olmaması sebebi ile başta gıda sektörü olmak üzere daha birçok farklı sektörde tercih edilir. Eczacılık ve kozmetik gibi endüstrilerde kullanılması gereken saf suyu ağır kimyasallar kullanmadan EDI sayesinde elde edebilirsiniz. Aynı zamanda sadece elektrik voltajı kullandığı için doğaya zararı olmadan suyun iyonizasyon işleminin tamamlanmasına yardımcı olur. 300-400 V arasında bir elektrik akımı kullanılması suyun içindeki mevcut pozitif ve negatif yüklü iyonların ayrışması işlemini kolaylaştırarak elektroda doğru hareket etmesini sağlar. Tüm bu işlemler bir sistem içinde çalışarak suyun de-iyonizasyonuna yardımcı olur. İşlemlerin detayları için bize telefon numaralarımızdan ulaşabilirsiniz.

    Elektro De-İyonizasyon Sistemleri Nerelerde Kullanılır?

    Özellikle gıda ve ilaç endüstrisinin yanı sıra sürekli olarak su arıtma ihtiyacı olan işletmelerin tercih ettiği bu yöntem suyun saflık derecesinin artmasına katkı sağlar. EDI, zararlı kimyasalları kullanmadan suyun saflığını artırdığı için kozmetik, gıda ve içecek endüstrisi, kimyasal üretim alanları, biyoteknoloji gibi alanların yanı sıra kazan besi suyu ve ilaç endüstrisinde de sıklıkla tercih edilen bir yöntemdir. Birçok farklı alanda kullanılmakla beraber özellikle enerji santrali, mikroçip durulama suyu gibi son uygulamalarda yüksek saflık derecesine sahip olan yerlerde ihtiyaç duyulur.

    Elektro De-İyonizasyon Sistemleri Özellikleri

    Kullanışlı olmasının yanı sıra özellikle doğa ve çevre dostu bir sistem olması EDI sisteminin sahip olduğu özelliklerin başında gelir. Ağır kimyasallar kullanmadan sudaki iyonun ayrıştırılması işlemi için tercih edilebilen bu sistem kontrolü kolay ve az maliyetlidir. En önemli avantajları arasında ise elektrik voltajı kullanması geldiği için birçok işletme tarafından tercih edilir. Siz de detaylar için bize ulaşabilirsiniz.

    Elektro De- İyonizasyon Sistemleri Nasıl Çalışır?

    Özellikle gıda ve ilaç endüstrisini düşündüğümüz zaman bu alanlarda kullanılan suların saflık derecesinin yüksek olması gerekir. Bu gibi durumlarda ihtiyaç duyulan su arıtma sisteminin en zararsız şekilde çalışmasıdır. Bu durumda ağır kimyasal işlemler yerine farklı uygulamalar tercih edilir. EDI elektrik ile çalışan ve kimyasallara ihtiyaç duymayan bir sistemdir. Elektrik sistemi ile çalışmasının temel prensibi olan kuvvetli voltaj uygulama işlemi ile su hidrojen ve hidroksil iyonlarına ayrılarak reçine üzerinde tutulur. Bu reçineler ise iyon değiştiricinin sürekli olarak aktif kalmasını ve rejenere etmesini sağlayan etmendir. Karbondioksit ve silikat gibi nötr ve zayıf olan bileşiklerin iyonizasyon işlemini gerçekleştiren reçineler membranlarla senkron bir şekilde çalışarak suyun arıtılmasını sağlar.

    Elektro De-İyonizasyon Sistemleri Avantajları Nelerdir?

    Geleneksel iyon değişim sistemleri ile kıyaslandığı zaman hem enerji hem de masraflar düşünüldüğünde birçok açıdan avantaj sağlar. İyon değiştirmek için kullanılan reçinenin düzenli aralıklarla bakımının yapılmasına ihtiyaç duymamasının yanı sıra zararlı kimyasallar kullanmaması da çevresel fayda sağlar. Birçok açıdan maliyetli olan bu sistem düşük enerji sarfiyatı sayesinde de avantajlıdır. Aynı zamanda çalışma sırasında asit ve kostik gibi zararlı malzemeler kullanılmadığı için iş sağlığı ve güvenliği açısından da güvenli bir sistemdir. Az yer kaplamasının yanı sıra kontrol edilmesi de oldukça kolay olan EDI hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilirsiniz.

    Sıkça Sorulan Sorular

    EDI Sistemleri ve klasik De-iyonizasyon yöntemleri arasındaki fark nedir?

    EDI, klasik sisteme oranla daha az enerji ve maliyet harcar. Ayrıca EDI sisteminde kimyasal kullanılmadığı gibi aynı zamanda atık su da oluşmamaktadır

    EDI Sistemi kimyasal kullanır mı?

    Hayır, EDI sisteminde hiçbir kimyasal madde kullanılmaz. Sudaki iyonlar elektrik akımı sayesinde ayrıştırılarak saflaştırılır.

    Bizi Arayın Whatsapp
    Teklif Al
    Teklif Al