De-İyonizasyon Sistemleri: Özellikler, Avantajları
İçindekiler

    De-İyonizasyon Sistemleri

    de-iyonizasyon sistemleri

    De-iyonizasyon sistemleri, özellikle saf su ihtiyacı bulunan endüstrilerde kullanılan saflaştırıcı su arıtma yöntemlerinden birisidir. Suyun içindeki iyonların negatif yüklü anyon ve pozitif yüklü katyon iyon değiştirici reçineler tarafından iyonlarından ayrılması ile saf su elde edilmesini sağlar. Bu yöntem genellikle ağır sanayilerde tercih edilir. Bazı üretim alanlarında saf su ihtiyacı doğduğu için kullanılacak olan yeraltı ve yüzey sularındaki iyonların arındırılması gerekir. Aynı zamanda iyonlarından arındırılan bu su iletkenliğini de yitirdiği için birçok endüstride tercih edilen yöntemlerden biridir. De-iyonizasyon sistemleri hakkında detaylı bilgi almak için web sitemizde bulunan telefon numaralarımızdan bize ulaşabilirsiniz.

    De-İyonizasyon Sistemi Nedir?

    De-iyonizasyon sistemi, suyun içinde bulunan iyonların anyon ve katyon üniteleri sayesinde arındırılması işlemidir. İşlem görmemiş olan kaynak sularında negatif ve pozitif yüklü iyonlar vardır. De-iyonizasyon sistemindeki reçineler sayesinde tüm iyonlardan arındırılan su, saf bir şekilde kullanıma hazır hale gelir. Arındırılan bu su aynı zamanda iletkenliğini de kaybeder. Kimyasal kullanılmadan suyun saflaştırılması işlemi olarak da adlandırılan De-iyonizasyon sistemi az maliyetli ve çok kullanışlı bir sistemdir. Detayları hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz web sitemizden yararlanabilirsiniz.

    De-İyonizasyon Sistemleri Nasıl Çalışır?

    De-iyonizasyon sistemi suyun içindeki iyonların ayrıştırılması olduğu için belirli aşamalardan geçmelidir. De-iyonizasyon çalışma sistemi, içinde bulunan ünitelerdeki reçineler yardımıyla sudaki iyonların ayrıştırılması prosesine dayanır. Bu reçinelerin bulunduğu iki farklı ünite vardır. Katyonik ve anyonik ünite olarak ikiye ayrılan bu alanlardaki reçinelerin bir kapasitesi olduğu için belirli bir süre kullanıldıktan sonra rejenere edilmesi gerekir. Kapasiteleri değişse de doyuma ulaştığı zaman suyu verimli bir şekilde iyonize edemeyeceği için reçineler tazelenmelidir. Ters ozmos yöntemi kullanılarak yapılan bu rejenerasyon reçinelerin veriminin geri gelmesini sağlar. Siz de bu sistem hakkında detaylı bilgiye ulaşmak isterseniz web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

    De-İyonizasyon Sistemleri Hangi Amaçla Kullanılır?

    Günümüzde yeryüzü ve yeraltı sularının arındırılması işlemi için tercih edilen bu sistem, özellikle çok iyon yüklü olan ve saf suyun ihtiyaç duyulduğu alanlarda tercih edilir. Arındırılan sudaki iyonların alınması ile iletkenliğini kaybetmesi sayesinde elektronik alanlarda ve enerji santrallerinde tercih edilir. Suyun saflaştırılması ya da iletkenliğinin azaltılması gerektiği durumlarda kullanılan de-iyonizasyon sistemi birçok endüstride tercih edilir. Bunların dışında genellikle ters ozmos işlemler sonrası veya katyon-anyon deiyonize kolonları sonrasında tercih edilen bir sistemdir. Siz de de-iyonizasyon sistemi hakkında detaylı bilgi almak isterseniz bize ulaşabilirsiniz.

    De-İyonizasyon Sistemleri Kullanım Alanları

    Birçok farklı alanda tercih edilmekle birlikte saf su ihtiyacı duyan ilaç sektörü, kozmetik sektörü, matbaacılık bunların başında gelir. Bunların haricinde saf su ihtiyacı olan kimyasal üretim alanları ve biyoteknoloji alanları da de-iyonizasyon sistemlerini tercih eden endüstriler arasındadır. Ayrıca iyonlarından arındırılan su iletkenliğini yitirdiği için elektronik sektöründe ve enerji santrallerinde de rahatlıkla tercih edilebilir. Hem saf su hem de düşük iletkenlikteki suya ihtiyaç duyan tüm endüstriyel alanlarda rahatlıkla kullanılabilen de-iyonizasyon sistemleri hem kimyasal olmadan suyun arındırılmasından hem de az maliyetli olmasından dolayı tercih edilir. Siz de bu sistem ile ilgili detaylı bilgi için bize ulaşabilirsiniz.

    De-İyonizasyon Sistemleri Özellikleri

    De-iyonizasyon işlemlerinde ağır kimyasallar kullanılmadığı için çevre ve doğa dostu arıtma sistemleri olarak geçer. Ayrıca bu sistemin kontrolünün kolay olması da tercih edilme sebeplerindendir. Az maliyetli ve kullanışlı olan de-iyonizasyon sisteminin reçinelerinin rejenere edilmesi de yine özellikleri arasında gelir. Suyu saflaştırmak için en az maliyetli ve en kullanışlı sistemlerden biri olması ise önemli özellikleri arasındadır. Ters osmoz yöntemi sayesinde suyun içindeki iyonları anyon ve katyon ünitelerine ayrıştırarak saf su elde etmesini sağlamasıyla kullanışlı arıtma sistemleri arasına girer. İhtiyacınız olan tüm konularda bilgi almak için web sitemizde bulunan telefon numaralarımızdan bize ulaşabilirsiniz.

    De-İyonizasyon Sistemleri Avantajları

    De-iyonizasyon sistemlerinin avantajları arasında yeraltı ve yüzey sularının istenilen düzeyde saflığa ulaştırılmasının en az maliyetli yöntemi olması gelir. Kullanılan endüstri açısından maliyetinin ve harcadığı enerjinin az olması ve uzun vadede tasarruf etmesi de avantajları arasındadır. Günümüz teknolojisinin son ürünlerinden olmasın sebebiyle elde edilen saf suyun kalitesinin yüksek olması da oldukça önemlidir. Elde edilen saf suyun kaliteli olması ise üretimin ve kullanılan cihazların daha uzun ömürlü olmasını sağlar. Ekstra bir çabaya gerek olmadan otomatik olarak çalışabilmesi ise de-iyonizasyon sistemlerinin kullanışlı olması anlamına gelir. Sahip olduğu reçineleri sayesinde düzenli rejenere edilmesi durumunda uzun ömürlü bir kullanım imkânı da sunar. Tüm bunlar ışığında son teknoloji kullanılarak su saflaştırma yöntemleri arasında en çok tercih edilen sistem olduğunu da söyleyebiliriz.

    Daha fazla bilgiye ulaşmak için iletişim sayfamızda bulunan telefon numaralarından bize ulaşabilirsiniz.

    Sıkça Sorulan Sorular

    De-İyonizasyon Sisteminde Kimyasal Kullanılır mı?

    Hayır, kullanılmaz. Anyon ve katyon yüklü ünitelerin ters ozmos yöntemi ile sudaki iyonları alması işlemine dayanan de-iyonizasyon sisteminde kimyasal kullanımına ihtiyaç duyulmaz.

    De-İyonizasyon Ünite Çeşitleri Nelerdir?

    İki farklı çeşit De-iyonizasyon ünitesi vardır. Bunlar mixbed yani anyon ve katyonun bir arada kullanıldığı ünitelere sahip olan sistemdir. Diğeri de anyon ve katyon ünitelerinin ayrı ayrı bulunduğu ünitelere sahip olan sistemlerdir.

    Bizi Arayın Whatsapp
    Teklif Al
    Teklif Al