Ultrafiltrasyon Dezenfeksiyon Sistemleri
Ultrafiltrasyon, kısaca UF, basınç ya da moleküler kuvvetlerin yardımı sayesinde yarı geçirgen bir yüzeye sahip olan membran teknolojileri kullanılarak suyun filtre edilmesi yöntemidir. Ultrafiltrasyon sisteminde askıda katı maddeler ve partiküller etkili bir şekilde sudan uzaklaştırılarak arındırılır. Bu yöntemin tercih edilmesinin en önemli sebepleri arasında bakteri ve virüslerin tamamen yok edilmesi gelir. Ultrafiltrasyon sisteminde yarı geçirgen membran kullanılması suyun içerisindeki partiküllerin kolayca ayrıştırılmasını sağlar. Ultrafiltrasyon dezenfektasyon sisteminde besleme pompası, ayırıcı, Ultrafiltrasyon modülleri, geri yıkama tankı ve geri yıkama pompası bulunur. İsteğe bağlı olarak kullanılacak suyun ihtiyacına uygun dozajlama sistemi de eklenebilir. Arındırılacak suya bağlı olarak göre dezenfeksiyon, kostik ve asit geri yıkama dozajlama sistemleri de tercih edilebilir. Besleme suyu Ultrafiltrasyon ünitesine pompa ile ilave edilir. Su üniteye girmeden önce partiküllerin bu alana girmesini engellemek amacıyla ayırıcı filtreden geçirilmesi gerekir. Bu sistemin çalışma prensibi hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için bize ulaşabilirsiniz.
Ultrafiltrasyon Dezenfeksiyon Sistemleri Nedir?
Ultrafiltrasyon dezenfeksiyon sistemi, suyun içinde bulunan küçük partiküllerin ve askıda katı maddelerin yarı geçirgen membran kullanılarak arındırılması işlemidir. Bu sistem sayesinde suyun içinde bulunan tüm mikroskobik askıda katı maddeler başarılı bir şekilde uzaklaştırılır. Ultrafiltrasyon dezenfeksiyon sistemi membranlarının kullandığı moleküler zarlar ağırlığı kestiği için sonucu tamamlanırken çapraz akış veya çıkmaz modunda uygulanır. Özellikle içme suyundaki partiküllerin arındırılarak saf su oluşturma işleminde tercih edilen Ultrafiltrasyon dezenfeksiyon sistemi, genel olarak ön aşamalarda tercih edilir. Filtrasyon, flotasyon ve tarama gibi ön işlemlerin haricinde bazı durumlarda ikincil aşama olarak da kullanılabilir. Ultrafiltrasyon sistemi, sudaki partikülü 0,025 mikrona kadar filtrelemek amacıyla ince membran teknolojisi kullanır. Bu sistem hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz web sitemizdeki telefon numaralarımızdan bize ulaşabilirsiniz.
Ultrafiltrasyon Dezenfeksiyon Sistemleri Membranı
Ultrafiltrasyon sistemi membranları, suyun kimyasal yapısında herhangi bir değişiklik yapmadan 0,02 mikrona kadar filtrelemeye ve sudaki mikroorganizmaları ayırmaya yarayan bir membran teknolojisidir. Bu membranlar, molekül ağırlığı ayırma sınırı ile tanımlanır. Ultrafiltrasyon membranları için işlem basıncı genellikle 1,5 ve 4 Bar arasında değişkenlik gösterir. Ultrafiltrasyon membranları 0,005-0,2μm arasında gözenek çapına sahip olmakla birlikte molekül ağırlığı ayırma sınırı da MWCO 1.000 -500 000 Dalton olarak üretilir. Bu membranlar sayesinde de makro molekül içeren sıvıları saflaştırılır, fraksiyonlanır ve konsantre edilerek işlemin tamamlanması sağlanır. Seçilen MWCO değerine göre bu membran, çözünmüş tuzların yanı sıra suda çözünmüş düşük molekül ağırlıklı zararlı maddelerin de süzülmesi işlemine yardımcı olur. Askıda katılar ve yüksek molekül ağırlığına sahip suda çözünmüş olan maddeler membran filtresinde tutularak konsantre edilir ve ters yıkama işlemi ile atık hattından atılır.
Ultrafiltrasyon Dezenfeksiyon Sistemleri Nasıl Çalışır?
Ultrafiltrasyon sistemleri, suyun kimyasal özelliklerine hiçbir müdahalede bulunmadan, sahip olduğu membran sistemi sayesinde sudaki partiküllerin ayrıştırılma işleminde tercih edilir. Özellikle bakteri ve virüslerin bulunduğu suların filtreleme işlemi için tercih edilen bu sistem, askıda katı madde ve renk giderimi işlemlerinde de sıklıkla tercih edilir. Kullanılan kaliteli membran sistemi ile ilk aşama olarak kullanılabilen Ultrafiltrasyon sistemleri, öncelikle suyun bu filtreden geçirilmesi işlemiyle başlar. Filtrelenen su membrandan sonra gelen üniteye aktarılarak membran filtresine takılan partiküllerin sistemden uzaklaştırılması ile son bulur. Saf su üretiminde kullanılan bu sistem, basınç ya da moleküler kuvvetler yardımıyla yarı geçirgen membranı sistemleri kullanılarak suyun arındırılması işlemidir.
Ultrafiltrasyon Dezenfeksiyon Sistemleri Hangi Amaçla Kullanılır?
Ultrafiltrasyon sistemi, genellikle ince filtrelenmiş suyun ihtiyaç duyulduğu alanlarda suyu çalıştırmak için tercih edilen yöntemdir. Ultrafiltrasyon sistemi, filtrelenmiş suyun kullanılması gereken ya da arzu edilen her alanda kullanılabilir. Bu sistemlerin membranları istenilen seviyede ayarlanabildiği için geniş pH aralıklarına göre de uygulanabilir. Klorlu besleme sularının arıtılması gereken durumlarda ya da membranların oksitleyici kimyasallar ile temizlenmesi gereken durumlarda oksidan maddelere karşı toleranslıdır. Genel olarak kullanılan her alanda düşük basınç kayıpları yaratır ve enerji tasarrufu sağlarken birçok ters osmoz membranlarına göre oldukça uzun ömürlüdür. Bu sebepten dolayı da endüstriyel alanlarda sıklıkla tercih edilir. Hem suyun kimyasal yapısını değiştirmeden arıtması hem de uzun ömürlü bir sisteme sahip olması sebebiyle tercih edilen Ultrafiltrasyon sistemleri, başta gıda endüstrisi olmak üzere saf suyun ihtiyaç duyulduğu her alanda kullanılır.
Ultrafiltrasyon Dezenfeksiyon Sistemleri Kullanım Alanları?
Ultrafiltrasyon sistemi ile dere, göl, nehir gibi yüzey sularının dezenfeksiyonu yapılabileceği gibi kaynak sularının kimyasal özelliklerini değiştirmeden arındırma ve şişeleme işlemleri yapılabilir. Aynı zamanda Ters osmoz sistemlerinin ön filtreleme yöntemi olarak kullanılabileceği için deniz suyunun arıtma işleminde de tercih edilir. Bu sistem suyun içindeki mikroorganizmaları sudan başarılı bir şekilde ayırarak saf suyun oluşturulmasını sağladığı için gıda endüstrisinde de sıklıkla kullanılan bir yöntemdir. Sadece ön filtreleme yöntemi olarak değil, ikinci ve üçüncü aşamalarda da filtreleme amacıyla tercih edilen Ultrafiltrasyon sistemi 0,02 mikron seviyesine kadar suyu filtreler. Bu sistem sayesinde saf su üretilebildiği için sağlıklı su üretilmesi gereken başta gıda olmak üzere birçok farklı endüstride güvenle kullanılabilir. Bunların yanı sıra aklınızdaki soruların cevaplarına web sitemizden ulaşabilirsiniz.
Ultrafiltrasyon Dezenfeksiyon Sistemleri Avantajları
Ultrafiltrasyon sistemleri, sahip olduğu yarı geçirgen membranı sayesinde arıtılmak istenen suyu 0,02 mikron seviyesinde filtreleyerek saf su elde edilmesinde kullanılır. Bu sistemler düşük ve yüksek pH kimyasallarının yanı sıra 200 ppm gibi yüksek klorlu sulara da oldukça dayanıklıdır. Bu sebeple de başarılı bir şekilde arıtma işlemini gerçekleştirebilir. Ultrafiltrasyon sistemleri, sudan ayrıştırılan askıdaki katı maddelerin kolay bir şekilde dışarı atılması konusunda da başarılı bir sisteme sahiptir. Kullanılan membranlar sayesinde uzun ömürlü yapıya sahip olan bu sistem sıklıkla değiştirilmeye ihtiyaç duymadan sağlıklı bir kullanım imkanı sunar. Ultrafiltrasyon sistemleri 1,5 ve 4 bar arasında su basıncı uygulandığı için düşük maliyetli bir çalışma prensibine sahiptir. Ayrıca kapladığı alan az olduğu için ergonomik yapısıyla da dikkat çeker. Bu sistemlerin avantajları ve daha fazlasını öğrenmek isterseniz web sitemizde bulunan telefon numaralarımızdan bize ulaşabilirsiniz.
Ultrafiltrasyon Dezenfeksiyon Sistemleri Özellikleri
Ultrafiltrasyon sistemlerinin kompakt bir yapıda olması özelliklerinin başında gelir. Hem az yer kaplaması hem de uzun ömürlü olması sebebiyle çokça tercih edilen bu sistem, kesin filtrasyon sağlaması ile de başarılı bir yöntemdir. Partiküllü suların kimyasal yapısını bozmadan fiziksel yapısında filtreleme yapılmasını sağlamasının yanı sıra herhangi bir kimyasal kullanmadan arındırma işlemini gerçekleştirir. Farklı alanlarda kullanılabilmesi ile saf suyun ihtiyaç duyulduğu her endüstrinin tercih edebileceği bir yöntemdir. Siz de ultrafiltrasyon sistemleri hakkında detaylı bilgi almak ve daha fazlası için web sitemizde bulunan iletişim sayfasından bize ulaşabilir, sorularınıza cevap bulabilirsiniz.
Ultrafiltrasyon Sistemleri Neden Geleneksel Yöntemlere Göre Daha Çok Tercih Edilir?
Ultrafiltrasyon sistemleri kimyasal gerektirmeden arındırma işlemi yaparlar. Aynı zamanda kompakt bir tasarıma sahip oldukları için bu sistem geleneksel olanlardan daha çok tercih edilir.
Ultrafiltrasyon Sistemleri Kimyasal Kullanır mı?
Hayır, ultrafiltrasyon sistemleri kimyasal kullanmaz. Sudaki askıda katı maddeler, partiküller, bakteri ve mikropları yarı geçirgen membranı sayesinde filtreleyerek saf suya ulaşmanızı sağlar.