Nano Filtrasyon Sistemleri
İçindekiler

    Nano Filtrasyon Sistemleri

    nano filtrasyon sistemleri

    Endüstriyel alanlarda kullanılan atık su arıtımı için tercih edilen membran filtre çözümlerinden nano filtrasyon sistemleri aynı zamanda yeraltı suları ve yüzey sularının arındırılması işlemleri için de kullanılır. Özellikle son yıllarda insanların geri dönüşüm konusunda bilinçlenmesi ile sanayilerde geri dönüştürülmüş suların kullanımı hızla artar. Nano filtrasyon yöntemi ters ozmos yöntemi ile ultra filtrasyon yöntemi arasında kalan bir membran arıtma yöntemidir. Bakteri, organik kalıntı ve virüslerin sudan ayrıştırılması işleminde tercih edilir. Özellikle sulu çözeltilerdeki yabancı maddelerin giderilmesi amacıyla tercih edilen, asimetrik yapıya sahip, basınç sürücülü bir membran ayırma yöntemidir. Az enerji harcayarak çok fazla ayrıştırma yapabilen nano filtreleme sistemleri sayesinde ihtiyaç duyulandan fazla ayrıştırma işlemini çok az enerji harcayarak gerçekleştirir. Bu sebeple endüstriler tarafından çokça tercih edilir. Siz de bu sistem hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için web sitemizi ziyaret edebilir, telefon numaralarımızdan bize ulaşabilirsiniz.

    Nano Filtrasyon Sistemi Nedir?

    Nano filtrasyon sistemi membranları, çalışma prensibi olarak ters ozmos yöntemine benzese de aralarındaki tek fark uygulanan basıncın bar farkıdır. Nano filtrasyon sisteminde membran gözenek boyutu 0.5-2 nm arasında iken basınç 5-40 var arasında değişmektedir. Düşük basınç uygulamasından dolayı da daha az enerji harcayarak tasarruf sağlar. Nano filtrasyon sistemleri membranlarının performansını etkileyen değerlerin arasında basınç, sıcaklık ve çapraz akış hızı gelir. Birçok farklı alanda kullanılabilen Nano filtrasyon sistemleri özellikle sanayi alanında tercih edilse de son yıllarda evsel su ve atık su arıtmanın yanı sıra kuyu ve yeraltı suyu gibi kaynakların arıtılma işlemi için de kullanılır. Sahip olduğu yarı geçirgen gözenekli membran sisteminin yanı sıra yüksek basınç kullanarak sudaki bakteri ve virüslerin temizlenmesini sağlar. Ayrıca demineralizasyon, desalinasyon, KOI giderimi ve atık su geri dönüşümü amacıyla birçok farklı endüstride tercih edilirken evlerde de kullanılır. Siz de bu kaliteli sistemi evinize taşımak isterseniz bize ulaşabilirsiniz.

    Nano Filtrasyon Sistemleri Ne İşe Yarar?

    Özellikle kuyu ve yeraltı sularını içilebilir hale getirmek için kullanılsa da birçok farklı alanda tercih edilen nano filtrasyon sistemleri, son dönemlerde evlerde de kaliteli su tüketimi için tercih edilir. Basınç uygulayarak sudaki zararlı organizmaların arındırılması için özel membran sistemi kullanır. Hem az enerji harcayıp hem de suyu içilebilir hale getirmek için özel olarak geliştirilen bu sistem sayesinde siz de evinizde sağlıklı su kullanabilirsiniz. Evinizde temiz su kullanmak ve tükenebilen kaynakları koruma altına alabilmek için nano filtrasyon sistemini tercih edebilirsiniz.

    Nano Filtrasyon Sistemleri Özellikleri

    Nano filtrasyon sistemlerinin özellikleri arasında düşük basınç kullanılması ve kaliteli suya ulaşılması bulunur. Ayrıca küçük delikli gözenekleri bulunan membran sistemleri sayesinde içilebilir orandaki suya kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Nano filtrasyon tekniği, bütün çevresel etmenleri düşündüğümüz zaman yüzme havuzlarında ve endüstriyel işlem suyunda tekrar kullanılabilecek yüksek kalitede atık su arıtan bir sistemdir. Düşük enerjili bir sistem olmasının yanı sıra boyut olarak da fazla yer kaplamaması birçok mekânda rahatlıkla kullanılmasına olanak tanır. Ayrıca çalışma prensibi bakımından borularda korozyona neden olmaması sebebiyle birçok endüstride rahatlıkla tercih edilebilir.

    Nano Filtrasyon Sistemleri Kullanım Alanları

    Doğal ya da yapay koşullarla kirlenebilen yüzey sularını arıtarak kullanmak son yılların en çok tercih edilen yöntemlerindendir. Ayrıca yeraltı sularını arıtmak için kullanılan nano filtrasyon sistemi aynı zamanda atık su arıtımı için de tercih edilir. Endüstriyel alanlarda kullanılan bu sistem; yeraltı, yüzey ve atık su arıtımı için tercih edilir. Nano filtrasyon sistemi ile üretilen kaliteli sular farklı uygulama amaçlarıyla evlerde ve sanayilerde kullanılır. Özellikle banyolar, duşlar, yüzme havuzları ve mutfaklarda tercih edilen bu sistem, boru hatlarında korozyona neden olmadığı için birçok farklı alanda rahatlıkla tercih edilebilir. İhtiyaç duyduğunuz her alanda bize ulaşabileceğiniz telefon numaralarımıza web sitemizden ulaşabilir, aklınızdaki tüm soruların cevaplarına ulaşabilirsiniz.

    Nano Filtrasyon Sistemleri Avantajları

    Membran sistemi kullanılarak su arıtma işlemi gerçekleştiren nano filtrasyon sistemi su arıtma işleminin son aşamasıdır. Kısaca sıvı ayırma işlemi olarak bilinen nano filtrasyon sistemi böcek ilaçları ve diğer ayrışmayan organik içerikli maddelerin yanı sıra bakterilerin, virüslerin, kalsiyum ve magnezyum gibi sert elementlerin temizlenebilmesi için tercih edilen bir yöntemdir. Bu özelliklerinin yanı sıra yüksek kaliteli kullanım suyu elde etmek için kanalizasyon suyu ve atık su arıtma işlemlerinde tercih edebilirsiniz. Nano filtrasyon sistemi ile ayrıştırılan kaliteli su; banyolar, duşlar, yüzme havuzları ve mutfaklar gibi yerlerde tercih edilir. Nano filtrasyon sisteminin membranı için 6-9 bar çalışma basıncı gerekir. Düşük enerji harcamasının yanı sıra organik madde kalıntılarını etkili bir şekilde giderir.

    Sıkça Sorulan Sorular

    Ters Osmoz Sistemi ve Nano Filtrasyon Sistemi Farkı Nedir?

    Nano filtrasyon sistemi ile ters osmoz sistemi arasında basınç farkı vardır. Nano filtrasyon sisteminde daha az basınç uygulanır. Membranlarının gözenek boyutlarında da farklar vardır. Bunların dışında nano filtrasyon sisteminde daha fazla basınç uygulandığı için enerji tüketimi ters osmoz yöntemine göre daha azdır.

    Nano Filtrasyon Sistemlerinin Kullanım Alanları Nerelerdir?

    Kuyu suyu arıtması başta olmak üzere yeraltı ve yüzey sularını arıtmak için kullanılır. Ayrıca atık suların geri dönüştürülmesi için de bu yöntem tercih edilir.

    Bizi Arayın Whatsapp
    Teklif Al
    Teklif Al