GRİ SU GERİ KAZANIM ARITMA SİSTEMİ
İçindekiler

    Gri Su Geri Kazanım Arıtma Sistemi

    gri su geri kazanım arıtma sistemi

    Evsel atık suların büyük bir kısmını oluşturan gri su, geri kazandırılması gereken oldukça önemli sulardır. Uzun ve kısa vadede birçok avantajı olan gri su geri kazanım arıtma sistemleri, dünyanın her yerinde tercih edilen yöntemler arasındadır. Birçok farklı ülkede banyo ve mutfaklardan çıkan atık sular genellikle bahçe sulama işlerinde kullanılabilir. Ancak birçok uzmanın uyarıları doğrultusunda bu suların arıtılmadan kullanılmaması gerekir. Şampuan, deterjan, yemek artıkları gibi askıda katı maddeler bulunması sebebiyle uzun vadede kullanılan alana zarar veren gri sular, basit arıtma yöntemleri kullanılarak kolayca saflaştırılabilir. Başta evler olmak üzere oteller, öğrenci yurtları, hastaneler ve otellerde kullanılması tavsiye edilen gri su geri kazanım arıtma sistemleri hakkında detaylı bilgiye ulaşmak isterseniz web sitemizden yararlanabilir, telefon numaralarımızla bize ulaşabilirsiniz.

    Gri Su Geri Kazanım Arıtma Sistemi Nedir?

    Gri su arıtma sistemlerinde suyun içeriğine bağlı olarak farklı işlemler uygulanabilir. Fiziksel, kimyasal ve biyolojik arıtma yöntemleri tercih edilen bu sistemler kullanılan alana göre değişiklik gösterir. Çöktürme ve filtrasyon gibi fiziksel yöntemler ön arıtma için tercih edilir. Bu yöntem sayesinde suyun içindeki askıda katı maddeler kum ya da membran filtre kullanılarak giderilir. Daha sonra kimyasal arıtma yöntemleri olan koagülasyon, deiyonizasyon, demineralizasyon işlemlerine geçilir. Tercihe bağlı olarak kimyasal yöntem dışında biyolojik yöntemler de kullanılabilir. Membran biyoreaktörü hariç diğer tüm biyolojik prosesler içerisinde gri su arıtma standartlarını sağlayabilmek adına ön arıtma olarak filtrasyon ve çöktürme işlemi kullanılır. Bu sistemde son arıtım olarak da UV veya klorla dezenfeksiyon işlemi kullanılır. Tüm bu işlemler tamamlandıktan sonra gri su arıtımı yapılmış ve su saflaştırılmış olur. 

    Gri Su Nedir?

    Evsel atık suları; çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, lavabo, mutfak, banyo ve tuvaletler gibi yerlerde kullanılan ve kanalizasyona atılan sulardır. Kendi içinde iki farklı başlıkta toplanır. Siyah sular, tuvaletlerden gelen ve foseptik atığı içeren sulardır. Gri sular ise evsel atık sularının siyah su içermeyen yani mutfak, banyo ve lavabo gibi alanlardan çıkan sulardır. Bu sular şampuan, sabun, diş macunu, yemek artıkları, deterjan gibi maddeleri içerir. Gri sular evsel atık suların %50 ila %80 kısmını içerdiği için genellikle evlerden çıkan suların büyük bir bölümünü oluşturur.

    Gri Su İçeriği

    Gri sular evsel atık suların büyük bir bölümünü oluşturur. Bu sebeple içeriği de evde yaşayan insan sayısına, alışkanlıklarına, yaşam standartlarına ve kullanılan kimyasal maddelere bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Gri suların içinde sabun, şampuan, diş macunu, deterjan, saç, tırnak, deri parçaları, saç kepekleri, krem gibi kimyasallar bulunur. Bu sebeple de içindeki organik yüke %40-50 gibi bir katkısı vardır. Ayrıca bu suların içerisinde askıda katı madde ve fosfor da bulunur. İçindeki askıda katı maddeler genellikle saç, yemek artığı, tırnak gibi maddelerken fosforun ana kaynağı bulaşık ve çamaşır deterjanlarıdır. Yani özetle gri suların içinde günlük hayatta gördüğümüz ve kullandığımız maddeler gelir. Özellikle mutfak ve banyolardan çıkan atık sular en kolay arıtılan gri sular olarak bilinir. Bu sistem ve daha fazlası hakkında bilgi almak isterseniz bize ulaşabilirsiniz.

    Gri Su Geri Kazanım Arıtma Sistemi Nasıl Çalışır?

    Gri su geri kazanım arıtma sistemlerinde öncelikle filtrasyon işlemi uygulanır. İnce gözeneklere sahip olan filtrelerden geçirilen su, içindeki tüm kıl, saç, deri, tırnak, gıda parçaları gibi askıda katı maddelerden arındırılır. Daha sonra tekrar bir filtreleme işlemi yapılarak sabun, deterjan, koku giderimi yapılarak minimum kirlilikle diğer üniteye aktarılır. Bu kısma kadar biyolojik arıtma işlemleri uygulanırken bundan sonra fiziksel arıtma işlemler uygulanır. Bu işlem sonrasında membran sistemi ile fiziksel arıtma işlemleri gerçekleştirilir. Bu sistem sayesinde bakteri, mantar, mikroorganizma gibi patojenler yok edilir. İçerisinde kalan diğer partiküllerden arındırmak için kimyasal arıtma yöntemleri olan klorlama işlemleri uygulanır. Bu işlemlerin sonucunda saflaştırılmış su elde edilir. Bu sayede gri suyun geri kazanımı gerçekleştirilir.

    Gri Su Geri Kazanım Arıtma Sistemi Hangi Amaçla Kullanılır?

    Birçok ülkede evsel atıkların depolanabildiği ve tekrar kullanılabildiği sistemler mevcuttur. Ancak özellikle gri suların uzun süre depolanması ve saklanması doğru değildir. Bu gibi durumlarda gri sular kokuşur ve içerisinde birçok hastalığa sebep olabilecek bakteri, mikrop ve diğer mikroorganizmalar çoğalır. Bu sebeple gri suların beklemesi ve depolanması uygun değildir. Depolama yapmak yerine bu suların geri kazanılması için arıtma sistemlerinden faydalanmak gerekir. Tüm evlerde, toplu yaşam alanlarında, spor salonları ve avm gibi insanların çok olduğu yerlerde gri suların arıtımı için bu sistemlerden yararlanmak gerekir. Siz de ihtiyacınız olan gri su geri kazanım arıtma sistemleri hakkında detaylı bilgi almak isterseniz bize telefonla ya da web sitemiz aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

    Gri Su Geri Kazanım Arıtma Sistemi Kullanılabileceği Alanlar?

    Gri sular evsel atıklar olarak geçse de aslında insan kullanımı sonucunda oluşan sular olarak özetlenebilir. Bu sebeple insanların yoğun olarak lavaboları kullandığı alanlarda gri su geri kazanım arıtma sistemlerinden yararlanılabilir. Camii, okul, otel, AVM, öğrenci yurdu gibi birçok alanda kullanılabileceği gibi toplu villa projeleri, sosyal tesisler, spor salonları, iş merkezleri, kamu binalarında da gri su geri kazanım sistemleri tercih edilebilir. Kullanılan suların büyük oranda arındırılması sayesinde uzun ve kısa vadede ciddi tasarruf sağlanabileceği gibi doğayı ve çevreyi korumak için de bu yöntemler insanların yaşadığı her yerde kullanılabilir. Siz de kullanmak istediğiniz yere uygun olan sistemi öğrenmek ve detayları hakkında bilgi almak isterseniz bize ulaşabilirsiniz.

    Gri Su Geri Kazanım Arıtma Sistemi Avantajları

    Her arıtma sisteminin olduğu gibi gri su geri kazanım arıtma sisteminin de avantajları arasında doğayı korumak vardır. Kaynakların tükenebilir olduğunun bilincinde olarak kullanılan her damla suyun geri dönüştürülmesi oldukça önemlidir. Özellikle de evsel atık sular gibi kolay arıtılabilen suların geri kazanım yapılması gerekir. Her evin kendi geri kazanım sistemi olması demek belediyelerin arıtacağı su miktarı azaldığı için faturalara yansıyan arıtma bedellerinin azalacağı anlamına gelir. Bu sebeple uzun vadede avantaj sağlanır. Gri su geri kazanım sistemleri sayesinde içme suyu kullanım oranları da azalacağından şebeke suyu dağıtım maliyetlerinde de azalma görülür. Ayrıca gri su geri kazanımı sayesinde bahçe sulama ve bitki yetiştirme için ekstra su kullanımına gerek kalmaz. Özellikle Akdeniz bölgesinde örneğin Antalya su arıtma hizmeti istiyorsanız sizi bu maliyetten kurtaracaktır. Diğer bir avantajı ise gri sular saflaştırıldıktan sonra sulama suyu olarak kullanıldığı zaman iyi bir gübre kaynağı olma özelliğine sahip olur. Bu avantajlar ve daha fazla bilgi için telefon numaralarımızdan bize ulaşabilirsiniz.

    Gri Su Geri Kazanım Arıtma Sistemi Özellikleri

    Evsel atık suların en büyük kısmını gri su oluşturur. Bu sebeple geri kazanım için fiziksel, kimyasal ve biyolojik arıtma yöntemlerinin tamamı kullanılır. Birçok farklı filtreden geçerek suyun içindeki tüm partiküllerin ve mikroorganizmaların yok edilmesini sağlayan Gri su geri kazanım arıtma sistemleri, maliyeti az olan arıtma yöntemlerinden bir tanesidir. Bu sayede her alanda rahatlıkla kullanabileceğiniz saf suya ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda uzun vadede su maliyetini düşürebilen bu sistemler doğa ve çevreyi de korumaya katkı sağlar. İhtiyacınız olan ve kullanmak istediğiniz alana uygun olan arıtma sistemini öğrenmek için web sitemizin iletişim sayfasında bulunan telefon numaralarımızdan bize ulaşabilirsiniz.

    Gri Su Nedir? Evlerde kullanılan ve kanalizasyona atılan sulardır
    Gri Su Geri Kazanım Arıtma Sistemi Nasıl Çalışır? filtrasyon işlemi uygulandıktan sonra klorlama işlemleri uygulanır.
    Sıkça Sorulan Sorular

    Gri Su Geri Kazanım Arıtma Sistemlerinde Hangi Yöntemler Kullanılır?

    Gri su arıtma sistemlerinde fiziksel, biyolojik ve kimyasal arıtma sistemlerinden yararlanılır. Bu sayede suyun içindeki tüm kirleticiler yok edilerek saf suya ulaşılır.

    Gri Su Geri Kazanım Arıtma Sistemleri Nerelerde Kullanılır?

    Evsel atık su denilen lavabo, banyo gibi yerlerden çıkan suların olduğu her yerde kullanılabilir. Spor salonları, sosyal tesisler, oteller, toplu konutlar, öğrenci yurtları gibi insanları yoğun bir şekilde banyo ve mutfak kullandığı her yerde tercih edilebilir.

    Bizi Arayın Whatsapp
    Teklif Al
    Teklif Al