Gıda sektörü dünyadaki en büyük sanayilerden biridir. Tahıl, sebze, meyve, et ve diğer tüm hayvansal gıdalar farklı şekillerde işlenip ambalajlanarak piyasaya sürülür. Gıdaların işlenme süreçlerinde çok yüksek miktarda su kullanılır ve bunun sonucunda kirlilik oranı yüksek atık sular ortaya çıkar. Günümüzde nüfus artışından kaynaklı olarak gıda üretiminde de artış görülür, bu sebeple gıda sektörünün atık su problemi de artar. Hayvancılık sektöründe ise etin işlenmesi ile atık su açığa çıkar. Bunun dışında kesimhanelerde ve padoklardan atık su ortaya çıkar. Kesim için padoklarda bekletilen hayvanların dışkıları her ne kadar gübre olarak kullanılsa da bazı kalıntılar padokta kalabilir. Padoklar temizlenirken bu kalıntılar ve idrar, yıkama suları ile birlikte atık su haline gelir. Atık suların arıtılması hem çevre kirliliği açısından hem de ekonomik açıdan avantaj sağlar. Su arıtma hakkında daha fazla bilgi almak için web sitemizde iletişim sayfasında yer alan telefon numaramızdan bize ulaşabilirsiniz.
Gıda Ve Hayvancılık Sektöründe Su Arıtma Nedir?
Tükettiğimiz birçok yiyecek tarım sayesinde bize ulaşır. Tarım ürünlerinin yetişmesinde ve temizlenmesinde en önemli madde ise temiz ve hijyenik sudur. Son yıllarda etkileri artan küresel ısınma sebebiyle dünyada ekilebilir alanların sulanması, bakımının yapılması ve tekrar kullanılması önem kazanır. Dünya üzerindeki hızlı sanayileşme, temiz su kaynaklarının azalmasına, dolayısıyla verimli tarım arazilerinin azalmasına neden olur. Bu sebeple verimli tarım alanı arayışı başlar. Hayvancılık sektöründe de benzer olarak hızlı sanayileşme sonucunda üretim ve yetiştirme alanlarının azaldığı görülür. Bunun sonucunda hijyenik su bu sektörde de önem kazanır. Gıda ve hayvancılık sektöründe su arıtımı bütün bu sebeplerden dolayı bir gereklilik haline gelir. Daha detaylı bilgi almak için web sitemizi inceleyebilir veya bizi arayabilirsiniz.
Gıda Ve Hayvancılık Sektöründe Su Arıtma Nasıl Yapılır?
Gıda ve hayvancılık sektöründe kullanılacak sudan organik kirlerin uzaklaştırılması gerekir. Bu işlem için en etkili yol ise biyolojik arıtmadır. Biyolojik arıtma yönteminde herhangi bir kimyasal madde kullanılmaz. Bu yöntem ile atık su içine yerleştirilen mikroorganizmalar suyu kirleten maddelerin yok edilmesini sağlar. Biyolojik arıtma yönteminde de diğer su arıtma sistemlerinde olduğu gibi işlem bir ızgara ya da elekleme ünitesinde başlar. Bu kısımda dönerek hareket eden tel elekler, su içerisinde bulunan kıllar, tüyler, işkembe içerikleri gibi yüzen katı parçacıkları tutar. Elekleme işlemi sonrasında ise atık su yağ kapanından ve ön çöktürmeden geçer. Son olarak biyolojik arıtma işlemine gelen atık su damlatmalı filtreler, aktif çamur ya da anaerobik temas süreçleri ile arındırılarak temiz su haline getirilir. Bu tarz sistemlere yönelik olarak bize her zaman ulaşabilirsiniz.
Gıda Ve Hayvancılık Sektöründe Su Arıtma Avantajları
Arıtma işleminden geçerek bakterilerden arıtılmış su hem insanlar hem de hayvanlar için önemlidir. Hastalık riski ve oranını düşüren hijyenik su arıtma sistemleri sayesinde kolaylıkla elde edilir. Gerek gıda sektöründe gerekse hayvan çiftlikleri ve hayvancılıkla ilgili diğer sektörlerde arıtma su kullanılması insan sağlığını direkt olarak etkiler. Ek olarak atık suların arıtma işleminden geçirilerek yeniden kullanıma açılması da israfı azaltır ve su kaynaklarının azalmasının önüne geçer. Su arıtma avantajlarından siz de faydalanmak isterseniz detaylı bilgi için bize ulaşabilirsiniz.
Gıda ve Hayvancılık Sektörlerinde Su Arıtma Neden Gereklidir?
Tarımın devamlılığı için su oldukça önemli bir yere sahiptir. Sürekli olarak üretim yapan seralar, deniz ürünleri üretim ve işleme tesisleri, tavuk, küçük ve büyük baş hayvan çiftlikleri ile beyaz ve kırmızı et işleme tesisleri, konserve fabrikaları gibi gıda üretimi yapan bütün tesisler için hijyenik su gereklidir. Hijyenik su ise su arıtma sistemleri ile kolayca elde edilir.
Gıda ve Hayvancılık Sektöründe Hangi Su Arıtma Yöntemi Kullanılır?
Bu iki sektörde kullanılacak suyun temiz olması için biyolojik arıtma sistemi kullanılır. Bunun sebebi ise biyolojik arıtma sisteminde suya herhangi bir kimyasal karıştırılmadan arıtma işleminin gerçekleştirilmesidir.