evsel ve endüstriyel su arıtma cihazı farkları

Evsel ve Endüstriyel Su Arıtma Cihazı Farkları

Su kaynaklarının tehlike altında olmasıyla birlikte su arıtma cihazlarının önemi giderek artar.

İçindekiler

Su kaynaklarının tehlike altında olmasıyla birlikte su arıtma cihazlarının önemi giderek artar. Temiz ve hijyenik suya ulaşmak için kolay ve tasarruflu bir yol olan arıtma sistemleri hem evsel hem endüstriyel alanlarda sıkça tercih edilir. Yalnız içme suları için değil, aynı zamanda kullanma suyu için de arıtma cihazları yeterlidir.

Evlerde içme suyu elde etmek amacıyla su arıtma cihazları kullanılırken endüstriyel alanlarda pek çok farklı amaçla tercih edilen su arıtma sistemleri arasındaki birtakım farklar bulunur. Bunları kısaca şu şekilde açıklayabiliriz:

Evsel Su Arıtma Cihazları

Evsel su arıtma cihazları yalnızca temiz içme suyuna ulaşmak için kullanılır. Boyut olarak küçük olan bu cihazlar kapasitelerinin daha küçük olması sebebiyle daha az su arıtır. İçme suyu ihtiyacının karşılanması için evlerde yeterli olan su arıtma cihazlarında musluk suyunu filtrelerden geçirerek arındırır.

Tezgâh üstü ve tezgâh altı olarak ikiye ayrılan evsel arıtma cihazlarında filtre sayısı değişebilir. Aktif karbon, membran, sediment, filtrelerin yanı sıra pH düzenleyici ve tatlandırıcı filtreler de tezgâh altı cihazlara eklenerek kullanılabilir. Şebeke suyunun renk, koku, tat açısından düzenlenmesini sağlayan su arıtma sistemi sağlıklı bir yaşam için önemli bir yere sahiptir. Evsel atık sular için de oldukça sık tercih edilen su arıtma cihazları su kirliğini de önleyerek birçok açıdan avantaj sağlar.

Endüstriyel alanlarda pek çok farklı amaçlarla kullanılan su arıtma cihazlarının özellikleri farklılık gösterir. Üretim sırasında gereken su kalitesi her sektörde değişir. Enerji ve tekstil sektöründe deiyonize su, kimya sektöründe saf su, kağıt sektöründe renksiz, kokusuz su, gıda, hayvancılık ve tarım sektörlerinde ise temiz ve hijyenik suya ihtiyaç duyulur. Farklı yöntemler kullanılarak su istenilen kaliteye su arıtma cihazları sayesinde ulaştırılır.

Hem içme hem kullanma suları için arıtma cihazları endüstriyel alanlarda sıkça tercih edilir. Bunların yanı sıra istendiği takdirde atık sular da yine su arıtma cihazları sayesinde arındırılarak deşarja uygun hale getirilir. Deşarja uygun hale getirilen bu sular sulama, araç yıkama gibi amaçlarla kullanılabilir. Bu sayede çevreye verilen zarar da en aza indirilmiş olur.

Endüstriyel arıtma cihazlarında istenilen kalitedeki suya ulaşmak için farklı filtreler ve farklı arıtma yöntemleri kullanılır. Sektörden sektöre değişen su ihtiyacı için ters ozmos, aktif karbon, membran, filtrasyon gibi sistemlerden uygun olanı seçilir.

Evsel arıtma cihazları için ise genellikle aktif karbon ve membran filtreler tercih edilir. İstenildiği takdirde alkali su filtreleri gibi farklı filtreler de eklenebilir. Evinize ya da işletmenize uygun su arıtma cihazları hakkında detaylı bilgi almak isterseniz web sitemizi inceleyebilir ya da web sitemizde yer alan telefon numaramızdan bize ulaşabilirsiniz.

03 Ocak 2022

Yorum Yap
Herhangi bir yorum bulunmamaktadır. İlk yorum yapan siz olun.
Yorum Yap
Bizi Arayın Whatsapp
Teklif Al
Teklif Al