Tarım Sektöründe Su Arıtma Su Arıtma

tarım sektöründe su arıtma

Her alanda olduğu gibi tarım alanında da kullanılan suyun belirli özelliklere sahip olması gerekir. Özellikle de bitki yetiştirmek için kullanılan bu suların saflık derecesi verimliliği de artırır. Yer altı ve yüzey sularındaki partikül ve mikroorganizmalar düşünüldüğü zaman sulama işlemlerinde tercih edilecek olan suların bunlardan arındırılması oldukça önemlidir. Çoğu kaynak suları kireç, kil gibi birçok partiküle sahiptir. Ayrıca bunların haricinde organizmalar, bakteriler ve birçok element de yine kaynak sularında bulunur. Her bitkinin ihtiyaç duyduğu suyun kalitesi de bu bağlamda değişiklik gösterir. Bu sebeple de tarım alanında kullanılan suların arıtma ihtiyacı diğer bütün üretim alanlarında olduğu gibi oldukça önemlidir. Siz de tarım alanında kullanılabilen su arıtma sistemleri hakkında detaylı bilgiye ulaşmak isterseniz web sitemizdeki telefon numaralarımızdan bize ulaşabilir, aklınızdaki tüm sorulara cevap bulabilirsiniz.

Tarım Sektöründe Su Arıtma Nedir?

Son yıllarda üretim alanlarında su arıtma sistemleri kullanmak hem üretimin kalitesini artıran hem de maliyeti düşüren yöntemler arasındadır. Her bitkinin ihtiyacı olan su saflık derecesini, mineral oranını belirledikten sonra bu standartlara uygun olan arıtma suyunu yapmak da oldukça kolaydır. Her aşama ve her bitki için farklı standartlar bulunduğundan ihtiyaç doğrultusunda bir arıtma yöntemi seçmek gerekir. Tarımsal su arıtma sistemleri arasında hem membran hem de kimyasal yöntemler bulunur. Membran sistemleri birçok alanda başarılı bir şekilde kullanılan yöntemlerdendir. Basınç yöntemi ile çalışır ve sudaki birçok mineralin arındırılması için kullanılır. Ozon ise kimyasal yöntemlerin başında gelir ve özellikle sudaki bakteri, virüs, mikrop, mantar gibi organizmaları yok etmek için tercih edilen etkili bir yöntemdir. İhtiyacınız olan tarımsal su arıtma sistemlerine yönelik bilgi almak için telefonlarımızdan bize her zaman ulaşabilirsiniz.

Tarım Sektöründe Su Arıtma Nasıl Yapılır?

Özellikle kaynak sularında bulunan iyot birçok bitki için zararlı olabilir. Bu sebeple bitki sulama işlemlerinde kullanılan suların tuzlardan arındırılmış olması gerekir. Bunun için kullanılan yöntemlerin başında Reverse Osmosis yöntemi gelir. Membran sistemi ile çalışan bu su arıtma yöntemi sadece sudaki tuzu değil zararlı mineralleri de arındırarak demineralizasyon işlemini gerçekleştirir. Bu sistem suyun basınç yardımı ile yarı geçirgen bir zardan sürekli olarak geçerek deiyonizasyon ve demineralizasyon işlemlerinin tamamlanmasını sağlar. Birçok farklı arıtma yöntemi olsa da membran sistemli yöntemler hem maliyet hem de verimlilik açısından daha fazla tercih edilir. Klorlama ve ozonlama sistemleri de yine tarım alanında çokça tercih edilen arındırma yöntemleridir. Tüm bu işlemlerden önce filtreleme uygulanırsa elde edilen suyun saflaştırılması ve yumuşatılması daha kolay olur.

Tarım Sektöründe Su Arıtma Avantajları

Her sektörde olduğu gibi tarım sektöründe de verimlilik çok önemlidir. Özellikle bitki yetiştirmek için tercih edilen suyun kalitesi en çok dikkat edilen noktadır. Bu sebeple bitkinin ihtiyacı olan arındırılmış suyu kullanmak hem verimlilik hem de üretimin kalitesi için oldukça önemlidir. Aynı zamanda doğadaki ham suyun kullanılması birçok bitki için zararlı olacağından arıtma suları tercih etmek uzun vadede toprağın sağlıklı olması ve kalite standartlarının bozulmaması için gereklidir. Siz de kullanmak istediğiniz tarımsal su arıtma sistemleri hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Tarım Sektöründe Kimyasal Su Arıtma Sistemleri Kullanılır mı?

Evet, kullanılır. Özellikle ozonlama yöntemi sudaki mikroorganizmaların yok edilmesi için gerekli yöntemlerin başında gelir.

Tarım Sektöründe Membran Sistemli Su Arıtma Yöntemleri Tercih Edilir mi?

Evet, tercih edilir. Membran sistemleri özellikle askıda katı madde, kireç, kil gibi partiküllere sahip olan suların basınçla filtreleyerek saf suya ulaşmanızı sağlar.

Bizi Arayın Whatsapp
Teklif Al
Teklif Al