Küresel elektrik ihtiyacının önümüzdeki 20 sene içerisinde iki katına çıkacağı öngörülür. Elektrik üretiminde çok miktarlarda su gereklidir ve elektrik ihtiyacının artacağı bu 20 yıl içerisinde kullanılacak olan su miktarının 3 kat daha fazla olacağı tahmin edilir. Dünyadaki su kaynakları sınırlı olduğundan dolayı sektörün ilerlemesinde ve karlılık elde etmesinde büyük sınırlamalara sebep olabilir. Günümüzde artan nüfusla beraber enerji tüketimi de artmıştır. Enerji sektörü son yıllarda hiç gerilemeyen ve önemi her geçen yıl artan bir alandır. Enerjinin kullanıma hazırlanması aşamasından itibaren kaliteli ve hijyenik su çok önemlidir. Enerji sektöründe su arıtma ile ilgili daha detaylı bilgiler için web sitemizi inceleyebilir ya da bizi arayabilirsiniz.
Enerji Sektöründe Su Arıtma Nedir?
Günümüzde enerji tüketiminin artmasındaki en büyük etken günden güne artan nüfustur. Enerji sektörünün önemi her geçen yıl daha da artar ve bu sektör sürekli ilerleyen ve gelişen bir sektördür. Kaliteli ve temiz su enerjinin kullanıma sunulması açısından çok önemlidir. Buna ek olarak enerji sektöründe kullanılacak suyun anyon ve katyonlardan arındırılmış olması, iletkenliğinin az olması yani deiyonize edilmiş su olması gereklidir. Su deiyonize edildikten sonra yüksek oranda saf su açığa çıkar. Saf su iletken değildir. Bu nedenle enerji sektöründe saf su kullanılması hem üretim hem de güvenlik için gerekir. Enerji sektöründe su arıtma ile ilgili daha detaylı bilgiler için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.
Enerji Sektöründe Su Arıtma Nasıl Yapılır?
Enerji sektöründe kullanılacak suyun iletkenliğinin az olması yani deiyonize edilmiş su olması gerekir. İşlem görmemiş sularda anyon ve katyonlar bulunur. Katyonik iyonları gideren katyonik üniteler ve anyonik iyonları gideren anyonik üniteler deiyonizasyon işlemini yapan sistemlerdir. Zaman zaman katyon ve anyon giderimi işlemi, mixbed denilen karışık yataklı ünitelerde birlikte yapılır. Mixbed sistemde su ilk olarak katyonik reçineden geçirilir ve pozitif yüklü iyonlar hidrojen iyonları ile yer değiştirir. Sonrasında anyonik reçineden geçirilerek negatif yüklü iyonlar hidroksit iyonları ile yer değiştirir. Bu işlemler sonucunda yüksek oranda saf su açığa çıkar. Suyun saflığı arttıkça suyun iletkenliği de artar. Saf su molekülleri elektrik geçirmediğinden dolayı enerji sektöründe kullanılır. Enerji sektöründe su arıtma hakkında aklınıza takılanlar için bize ulaşabilir, merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz.
Enerji Sektöründe Su Arıtma Avantajları
Enerji sektöründeki su arıtma işlemi, operasyon ve bakım giderlerinin azalmasını ve bu sayede artan enerji talebinin karşılanması ve çevreye verilen zararın en aza indirilmesini sağlar. Suyun arıtılarak yeniden kullanıma açık hale getirilmesi, saf su tüketiminin ve su azlığının operasyon ve finansal etkilerinin azaltılması için uygulanabilir. Tesislerde israfı en aza indirmek için su saklama alanları oluşturulması ya da az maliyetle arıtma işlemi yapılarak verimli bir şekilde üretim yapılmasına olanak tanır. Bunlara ek olarak katı atıkları azaltarak ve su israfını önleyerek ekonomik açıdan da fayda sağlar. Enerji sektöründe kullanılan su arıtma sistemlerine yönelik olarak bilgi almak için web sitemizde iletişim sayfasını inceleyebilir veya bizi arayabilirsiniz.
Enerji Sektöründe Su Arıtma İçin Hangi Yöntem Kullanılır?
Enerji sektöründe kullanılacak suyun saf olması gerektiği için suyun deiyonizasyon işleminden geçmesi gerekir. Deiyonizasyon işlemi için ise enerji sektöründe en sık kullanılan yöntem ters ozmos sistemidir.
Enerji Sektöründe Su Arıtma Neden Önemlidir?
Bu sektörde üretim için saf su kullanılması gereklidir. Su israfının en aza indirilmesi suyun arıtılarak yeniden kullanılabilmesi için su arıtma yapılması gerekir.