Ultraviyole Dezenfeksiyon Sistemleri (UV)
İçindekiler

    Ultraviyole Dezenfeksiyon Sistemleri

    ultraviyole dezenfeksiyon sistemleri

    Birçok hastalığın hızla yayılmasına sebep olan suların dezenfeksiyonu oldukça önemlidir. Dezenfeksiyon için birbirinden farklı yöntem bulunurken her alana uygun olan sistemler de vardır. Sulardaki mikroorganizma, mikrop ve bakterilerin temizlenmesi için otomatik kullanım imkânı sunan ve oldukça kullanışlı olan Ultraviyole Dezenfeksiyon Sistemleri, her alan için kullanıma uygundur. Suda bulunan her türlü virüs, bakteri ve mikroorganizmaların giderilmesini sağlayan morötesi ışınlar sayesinde hem kimyasal kullanmadan suyunuzu arındırabilir hem de uzun ömürlü bir kullanım imkânına sahip olabilirsiniz. Evlerde de rahatlıkla kullanılabilen bu yöntem farklı endüstriyel alanlarda da kullanıma uygundur. Suyunuzu kaliteli bir hale getirmek ve içeriğindeki mikroskobik tüm organizmaları yok etmek için tercih edebilirsiniz.

    Ultraviyole Dezenfeksiyon Sistemleri Nedir?

    Ultraviyole dezenfeksiyon sistemleri, evsel ve endüstriyel alanda su kullanılmaya başlanmadan önce her türlü mikroorganizmadan arındırılma işlemlerinde tercih edilen bir yöntemdir. Sağlıklı suya ulaşmak için kimyasal kullanmanıza gerek olmadığını kanıtlayan Ultraviyole Dezenfeksiyon Sistemleri, sürekli olarak kullanıldığı takdirde hastalıkların bulaşma riskini de azaltır. Kullanım esnasında herhangi bir kimyasal kullanılmadığı için atık su oluşumunu da engelleyen bu sistem çevre dostu yöntemlerin başında gelir. Oldukça basit bir yapıya sahip olmasının yanında montaj ve bakım konusunda da kolaylık sağlar. Ayrıca kullanıldığı sulardaki bakterileri %99 oranında yok etmeyi başardığı için gönül rahatlığıyla tercih edilir. Sürekli ve doğru şekillerde kullanıldığı takdirde kesin çözüm sunan Ultraviyole dezenfeksiyon sistemlerinin 6 farklı çeşidi bulunur. Bu çeşitler kullanım alanına göre değişiklik gösterse de saatte ortalama 2,5 ton suyun temizlenmesine olanak tanır.

    Ultraviyole Dezenfeksiyon Sistemleri Nasıl Çalışır?

    Ultraviyole dezenfeksiyon sistemlerinin çalışma prensibi oldukça basittir. İşlem esnasında herhangi bir kimyasal kullanmadan doğal ultraviyole ışık enerjisini kullanır. Bu sistem sayesinde suyun içindeki mikrobiyolojik çoğalmanın önüne geçerek temiz suya ulaşmanızı sağlar. Sahip olduğu lambalar tarafından verilen 253.7 nm dalga boyuna sahip güçlü ışık enerjisi sayesinde suyun içindeki zararlı mikroskobik maddelerin genetik yapılarının bozulmasını sağlar. Bu ışık enerjisi mikroorganizmaların DNA yapısını bozarak üreyemez hale getirir. Üreyemeyen mikroskobik canlılar hastalığa sebep olmayacağı için suyun kimyasal ve fiziksel yapısını bozmadan arındırır. Bu sayede temiz ve sağlıklı suya ulaşmamızı sağlayan Ultraviyole dezenfeksiyon sistemleri için merak ettiğiniz her sorunun cevabını bizi arayarak alabilirsiniz.

    Ultraviyole Dezenfeksiyon Sistemleri Hangi Amaçla Kullanılır?

    Kullanılacak suyun içindeki zararlı mikroorganizmaların giderilmesi işlemleri için tercih edilen bu sistem aynı zamanda bakteri, virüs mikrop gibi hızlı çoğalabilen organizmaların yok edilmesi için de tercih edilir. Özellikle havuz, jakuzi gibi suyun sürekli değiştirilemeyeceği alanlarda arındırma işlemi yapmak için kullanılan Ultraviyole dezenfeksiyon sistemleri, kimyasal herhangi bir madde kullanmadığı için suyun fiziksel ve kimyasal yapısını bozmadan arındırma işlemini gerçekleştirir. Bu sayede sağlıklı suya herhangi bir kimyasal kullanmadan ulaşabilirsiniz. Suyun içindeki mikroorganizmaların DNA yapısını bozarak çoğalmasını engellediği için çokça tercih edilen bu sistem ile siz de büyük çaplı suların dezenfeksiyon işlemini yapabilirsiniz. Web sitemizden detaylı bilgiye ulaşabileceğiniz gibi telefon numaralarımızdan bizi arayabilirsiniz.

    Ultraviyole Dezenfeksiyon Sistemleri Kullanım Yerleri?

    Genel olarak içme suyu üretim tesislerinde kullanılmayan bu sistem birçok farklı alanda tercih edilir. organik karbon ve klor giderme işlemleri için tercih edilen Ultraviyole dezenfeksiyon sistemleri kimyasal kullanılmadığı için sağlıklı yöntemler arasında yer alır. Ayrıca ozon parçalama, havuz ve jakuzi arıtma gibi alanlarda da çokça tercih edilir. Bu işlemin kullanıldığı suların daha önce ön arıtma işleminden geçirilmiş olması da oldukça önemlidir. İçerisindeki askıda katı madde, mangan ve demirden arındırılmasının yanı sıra sertliğinin giderilmiş olması gerekir. Bu sayede kesin sonuca ulaşabileceğiniz gibi sürecin sağlıklı işlemesini sağlayabilirsiniz. Sistem hakkında detaylı bilgi almak için web sitemizden bize ulaşabilirsiniz.

    Ultraviyole Dezenfeksiyon Sistemleri Avantajları

    Kimyasal kullanılmadan suyun dezenfeksiyon işlemini gerçekleştiren Ultraviyole dezenfeksiyon sistemleri, suyun yapısında herhangi bir fiziksel ya da kimyasal değişiklik yapmadığı için sağlıklı suya ulaşmanızı sağlar. Özellikle suyun değiştirilemeyeceği alanlarda kullanımı oldukça uygun olan bu sistem atık su oluşturmadığı için de çevre dostu yöntemlerin başında gelir. Hem kullanımı kolay hem de herhangi bir zararı olmayan Ultraviyole dezenfeksiyon sistemleri endüstriyel alanlarda çokça tercih edilir.

    Ultraviyole Dezenfeksiyon Sistemleri Özellikleri

    Ultraviyole dezenfeksiyon sistemleri, doğal ultraviyole ışık enerjisini kullanarak suyun içindeki zararlı mikroskobik canlıların çoğalmasını engeller. Bu sayede suyun içindeki tüm bakteri, mikrop ve virüs gibi mikroskobik organizmaların DNA yapılarını fotooksidasyon yoluyla parçalar. Böylece su yoluyla bulaşabilen ya da çoğalabilen canlıların yok edilmesi işlemlerinde tercih edilir. Bakterileri %99 oranında yok etme oranına sahip olan Ultraviyole dezenfeksiyon sistemleri kimyasal kullanmadığı için atık su oluşumuna neden olmadığı için de çevre dostu bir yöntemdir.

    Daha detaylı bilgi almak için web sitemizin iletişim sayfasında bulunan telefon numaralarından bize ulaşabilirsiniz.

    Sıkça Sorulan Sorular

    Ultraviyole Dezenfeksiyon Sistemleri Kimyasal Kullanır mı?

    Hayır, bu sistemin çalışma prensibinde kimyasal kullanımı yoktur. Sadece doğal ultraviyole ışık enerjisi kullanarak organizmaların DNA yapılarını fotooksidasyon yoluyla parçalar.

    Ultraviyole Dezenfeksiyon Sistemleri Hangi Aşamada Kullanılabilir?

    Suyun sahip olduğu askıda katı madde, kil, kireç ve partiküller filtrelendikten sonra ikinci aşama olarak tercih edilir.

    Bizi Arayın Whatsapp
    Teklif Al
    Teklif Al