Kimya sektörü, çeşitli endüstriyel alanlar için hammadde sağlayan sektördür. Boya, seramik, kozmetik, metal gibi pek çok sanayi alanına hizmet veren bu sektörde kaliteli ve hijyenik su üretimin yapı taşıdır. Kullandığımız malzemelerin birçoğu kimya endüstrisi aracılığıyla oluşturularak bize gelir. Teknolojik gelişmeler ve yeniliklerden ayrı düşünülemeyen bu sektör, birçok sanayi kolu için hammadde sağlayıcısı olduğundan dolayı oldukça önemli bir konumdadır. Bunlara ek olarak kimya endüstrisi, ülkelerin gelişmişliğini gösteren alanlardan biridir. Su arıtma ise bu sektörde üretim için gereklidir. Kimya sektöründe su arıtmaya yönelik olarak detaylı bilgi için web sitemizi inceleyebilir ya da bizi arayabilirsiniz.
Kimya Sektöründe Su Arıtma Nedir?
Saf su tüketimi kimya sektöründe diğer sektörlere göre daha fazladır. Üretim esnasında kullanılan suyun içerisinde bulunan askıda katı maddeleri filtrasyon ya da ultrafiltrasyon sistemleri ile uzaklaştırılır. Eğer suyun sertliği istenilen düzeyde değilse su yumuşatma sistemleri kullanılır. Deiyonize su için çift geçişli ters osmoz, reçineli sistemler veya mixbed sistemlerden uygun olan bir sistem seçilir. Bunların yanı sıra atık suyu geri dönüştürmek için yine su arıtma kullanılabilir. Son zamanlarda sıkça tercih edilen bu yöntem sayesinde atık sular bahçe sulama, araç yıkama gibi alanlarda kullanılabilir hale getirilir. Böylelikle yapılan su tasarrufu, uzun vadede maliyeti düşürerek ekonomik açıdan da fayda sağlar. Kimya endüstrisinde su arıtma sistemleri hakkında daha fazla bilgi almak için web sitemiz üzerinden bize ulaşabilir, sorularınızı sorabilirsiniz.
Kimya Sektöründe Suyun Kullanım Alanları
Saf su, suyun organik ve de inorganik bütün bileşenlerden arındırılmış halidir. Saf su da kendi içinde derecelere ayrılır. Sudaki iyonların giderilmesi işlemi ise deiyonizasyon yöntemidir. Pozitif ve negatif iyonlardan arındırılan su yine saf su olarak adlandırılır. Her sektörde kullanılacak suyun saflığı, kalitesi ve diğer özellikleri değişkenlik gösterir. Kimya sektöründe üretim aşamasında kullanılacak suyun saf olması gerekir. Yapılacak üretime göre ihtiyaç duyulan su özellikleri belirlenir. Sonrasında suyun bu özelliklere sahip olması için gereken arıtma işlemleri yapılır. Yine temizlik amacıyla da bu sektörde saf su kullanılabilir. Detaylı bilgi için bize ulaşabilirsiniz.
Kimya Sektöründe Su Arıtma Nasıl Yapılır?
Kimya sektöründe temizleme, durulama ve de üretim aşamalarında kullanılan suyun saf, hijyenik ve yüksek kalitede olması gerekir. Bu sektörde su arıtma için daha çok deiyonizasyon ya da ozmos sistemleri kullanılır. Sistem seçimi ise gerekli olan suyun özellikleri incelenerek yapılır. Ön arıtma sistemleri (kum filtresi, aktif karbon filtre, yumuşatma veya kartuş filtreler vb.), ana arıtma sistemleri (ters ozmos sistemler, demineralizasyon sistemleri vb.) ya da son arıtma sistemleri (ozonlama, ultrafiltrasyon sistemleri vb.) arasından istenen su özellikleri ve su kalitesine göre uygun bir yöntem seçilerek arıtma yapılır. Kimya sektöründe su arıtma hakkında detaylı bilgi almak için web sitemizde bulunan telefon numarası üzerinden bizi arayabilirsiniz.
Kimya Sektöründe Su Arıtma Avantajları
Modern dünyada kimya sektörü ve sektörün ürettikleri herkes için oldukça önemlidir. Fakat üretimin çevreye de bir maliyeti vardır. Üretim esnasında kullanılan tuzlu veya kirli su fabrikalardaki makinelere zarar verir, üretimi sekteye uğratabilir. Bundan dolayı kullanılan su mutlaka temiz olmalıdır. Temiz suyu satın almak ise suyu arıtmaktan daha pahalıya mal olur. Suyu temizlemek için en iyi yol, üretim için gerekli suyun istenilen özelliklerine göre seçilir. Üretim sonrası açığa çıkan atık su ise yine arıtma sistemleri sayesinde geri dönüştürülerek belirli alanlarda kullanılabilir, bu sayede sudan tasarruf edilir. Su arıtma sistemleri ve fabrikanız için en uygun sistemi öğrenmek isterseniz web sitemizin iletişim sayfasında bulunan telefon numaralarımız aracılığıyla bize ulaşabilirsiniz.
Kimya Sektöründe Su Arıtma İçin Hangi Seçenek Daha İyidir?
Kullanılacak arıtma sistemi için istenen su kalitesi ve suyun diğer özellikleri karşılaştırılarak seçim yapılmalıdır. Ozonlama, aktif karbon filtre, ters osmoz, demineralizasyon gibi pek çok arıtma yöntemi bu alanda kullanıma uygundur.
Kimya Endüstrisinde Su Arıtmak Neden Önemlidir?
Kimya endüstrisi diğer endüstri alanları için ham madde oluşturan ana alandır. Bu sebeple üretilecek ham maddelerin istenen özelliklerde olması için üretim aşamasında kullanılan suyun belirli özelliklere sahip olması gerekir. Bu da su arıtma sistemleriyle sağlanır.