Ozon Dezenfeksiyon Sistemleri | Ozonlama Sistemleri
İçindekiler

    Ozon Dezenfeksiyon Sistemleri

    ozon dezenfeksiyon sistemleri

    Ozon, havada bulunan oksijenin kuvvetli bir elektriksel alandan geçirilmesi sonucu oluşan reaksiyonlarla oluşturulur. Ozon gazı üretebilmek için ortamdaki kuru hava kullanılabildiği gibi oksijen bakımından zengin gazlar da tercih edilebilir. Ozonun dünya çapında çokça tercih edildiği alanlardan biri de ikinci derecede olan ya da biyolojik işlem görmüş olan atık suların dezenfekte işlemleridir. Ozon, oldukça yüksek oksidasyon kapasitesine sahip olduğu için suyun dezenfeksiyon işlemlerini yapabilmenin yanı sıra sudaki organik ve inorganik maddelerin giderilmesi amacıyla tercih edilir. Bir gaz formunda olduğu için işlem sonrasında oksijene dönüşerek kaybolur. Bu sayede herhangi bir kalıntı ve iz bırakmadığı gibi zararlı herhangi bir yanı da yoktur. Başlıca şişelenmiş su dezenfektasyonu, bulanıklık giderimi, renk ve tat giderimi gibi durumlarda tercih edilse de birçok farklı arıtma işleminde kullanılır. Siz de Ozon Dezenfeksiyon Sistemleri hakkında detaylı bilgi almak isterseniz web sitemizde bulunan telefon numaralarımızdan bize ulaşabilirsiniz.

    Ozon Dezenfeksiyon Sistemleri Nedir?

    Arındırılmış suların son aşamasında kullanılan ozon dezenfeksiyon sistemi, sudaki bulanıklık, organik ve inorganik mikroorganizmaların giderilmesine yardımcı olur. Ozon, genellikle büyük rezervuarlardaki atık sularının temizlenmesi amacıyla kullanılsa da aynı zamanda içinde canlıların yaşadığı yere akan atık sularının arındırılması işlemlerinde de tercih edilir. Ozon sadece dezenfektasyon için kullanılıyor gibi görünse de aynı zamanda sudaki koku ve tadın iyileştirilmesi için de tercih edilir. Bu sadece hem zararsız hem de kesin çözüm sağlayan bir yöntem tercih edilmiş olunur. Detaylı bilgiye ulaşmak ve bu sistem hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz web sitemizi ziyaret edebilir, telefon numaralarımızdan bize ulaşabilirsiniz.

    Ozon Nedir?

    Ozon, güneşten dünyamıza gelen mor ötesi ışınların atmosferde yer alan oksijeni parçalayıp moleküllerine ayırması sonucunda oluşur. Bu doğal yöntem olsa da günümüzde teknolojik yöntemler kullanılarak beşeri sebeplerle de ozon üretimi yapılabilir. Beşeri yollarla havadaki oksijenin çok yüksek elektrik akımına maruz bırakılmasıyla elde edilir. Elektron boşalımı yardımıyla elde edilebilen ozon, oksidasyon gücü yüksek bir gazdır. Ozon, makul maliyetle elde edilebilen en etkili oksitleyici ve dezenfektan olarak bilinir. Aynı zamanda molekülü 3 oksijen atomuna sahip olan oksijenin bir biçimidir. Havadaki oksijen atomu sadece 2 atoma sahiptir. Bu sebeple yanına bir oksijen atomunun daha eklenmesi ile ozon elde edilir. Bu sebeple dezenfekte yapmak için son yıllarda çokça tercih edilir. Ham maddesi oksijen olan tek doğal dezenfektan olarak bilinen ozonun doğal bir dezenfektan olması kullanım alanlarının artmasına ve güvenle kullanılmasını sağlar. Ozon hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz bizi arayabilirsiniz.

    Ozon Gazı Hangi Amaçlarla Kullanılır?

    Ozon, oldukça kuvvetli bir dezenfektan olduğu için su ürünleri yetiştiriciliği alanında ve içme suyu üretimi yapılan tesislerde kullanımı uygundur. Sadece arındırma için değil aynı zamanda renk ve kokunun iyileştirilmesi, bakteri ve virüslerin temizlenmesi, organik ve inorganik maddelerden arındırma gibi işlemleri için de tercih edilir. Bunların yanı sıra suların dezenfekte edilmesi işlemlerinde, gıda endüstrisinde sıkça kullanılan bir yöntemdir. Birçok farklı alanda kullanılabilen ozon, atık su arıtma ünitelerinde çokça tercih edilir. Ozon dezenfeksiyon sistemleri hakkında daha fazla bilgi için bize ulaşabilirsiniz.

    Ozon Dezenfeksiyon Sistemleri Nasıl Çalışır?

    Ozon, 3 oksijen atomunun birleşiminden oluşur. Dezenfekte işlemi sırasında bir atom kullanılırken kalan iki atom oksijene dönüştüğü için geri herhangi bir kalıntı bırakmadan işlem tamamlanır. Bu sayede hem atıksız hem de kesin çözüme ulaşılır. Sistem standart bir ozon jeneratörü veya ozon makinesi kullanarak oksijen moleküllerini parçalar. Bu sistem ozon gazı üretmeye yarar. Bunun haricinde iki farklı çalışma prensibi vardır. Bunlardan birisi sessiz korona deşarjı şeklinde adlandırılır ve doğadaki yıldırımlar gibi tüm elektrik deşarjları, iki atomdan oluşan oksijen moleküllerini böler. Daha sonra bu atomların üç tanesini bir araya getirerek ozon moleküllerini oluşturur. Bu yöntem günümüzde kullanılan ozon jeneratörlerinin genel çalışma prensibini olarak söylenebilir. Diğer yöntem ise ultraviyole radyasyondur. Bu yöntem ise güneşin ultraviyole radyasyonunun oksijenin oksijen atomlarına ayrılmasını sağlayan atmosferdeki ozon üretimine benzer. Bu sistemin ozon jeneratörleri için kullanılmasının sebebi ise korona yöntemine göre daha düşük enerji harcayarak üretim yapmasıdır.

    Ozon Dezenfeksiyon Sistemleri Hangi Amaçla Kullanılır?

    Ozon dezenfeksiyon sistemleri iç havanın temizlenmesini sağlarken aynı zamanda yüzme havuzu gibi suyun sürekli temiz tutulması gereken alanlarda da tercih edilir. Aynı zamanda ortamdaki havanın temizlenmesi için kullanılırken laboratuvar ekipmanları ve çeşitli tıbbi uygulamalar için de kullanılan bir sistemdir. İçme suyu dezenfeksiyonu gibi özellikle su arıtma tesislerde ozondan faydalanılır. Bunların haricinde nitrit, amonyak, demir ve manganın sudan temizlenmesi ve ortamın havasının dezenfekte edilmesi işlemlerinde de yine ozondan yardım alınır.

    Ozon Dezenfeksiyon Sistemleri Kullanım Yerleri?

    Birçok büyük üretim tesisinde tercih edilen ozon dezenfeksiyon sistemleri özellikle içme suyu arındırma ve şişeleme tesislerinde, demir ve mangan oksidasyonunda kullanılır. Aynı zamanda suyun içindeki organik maddelerin giderilmesi gereken her yerde tercih edilen bu yöntem atık sulardaki renk ve koku giderimi içinde tercih edilir. Soğuk hava depolarında da tercih edilen ozon, yüzme havuzlarının arındırılması işlemlerinde de tercih edilir.

    Ozon Dezenfeksiyon Sistemleri Avantajları

    Suların arındırma işleminde klorla kıyaslandığı zaman daha fazla avantaj sağlayan ozon, birçok farklı endüstride kullanılır. Ozon, bütün virüsleri klora nazaran daha kesin şekilde temizlediği gibi sularda yaşayan canlıların zarar görmesinin de önüne geçer. Ozonlama yöntemi ile suyun bir yandan oksijence zenginleşmesi sağlanırken suların doğal dengesinin korunması en büyük avantajlarının arasındadır. Ozon, etkili dezenfeksiyon sağladığı gibi aynı zamanda rengi ve bulanıklığı giderir ve kimyasal oksijen ihtiyacını azaltır. Her ne kadar üretimi pahalı olsa da kalıntı bırakmaması ve sonucunun kesin olması sebebiyle yüksek kapasiteli tesislerde su arındırma işlemleri için tercih edilir. Daha fazla bilgiye ulaşmak için web sitemizden yararlanabilirsiniz.

    Ozon Dezenfeksiyon Sistemleri Özellikleri

    Ozon dezenfeksiyon sistemleri, kesin olarak sudaki organik ve inorganik maddeleri arındıran, koku ve renk giderilmesi için tercih edilen sistemlerin başında gelir. Arıtım sonrasında geriye atık bırakmaması ise en önemli özelliklerindendir. Kullanışlı ve kesin çözüme sahip olmasının yanı sıra birçok farklı alanda rahatlıkla tercih edilebilir. Sadece endüstriyel üretim alanlarında değil canlıların yaşadığı alanlarda da kullanılabilir. Ozon, 3 adet oksijen atomundan oluştuğu için güvenle kullanılabilir. Bu sebeple de birçok farklı endüstride tercih edilir. İki farklı çalışma prensibi olmasının yanı sıra maliyetli bir yöntem olduğu için geniş çaplı üretim alanlarında çokça tercih edilir. Detaylı bilgi için web sitemizin iletişim sayfasında bulunan telefon numaralarımızdan bize ulaşabilirsiniz.

    Sıkça Sorulan Sorular

    Ozon ve Klor Arasındaki Fark Nedir?

    Ozon organik bir molekül olduğu için canlı sağlığına hiçbir zararı olmadığı gibi arındırma sonrasında da herhangi bir atık üretmez. Klor gibi kesin ve kalıcı sonuçlar verse de sağlığa yararı açısından ozon tercih edilir.

    Ozon Dezenfeksiyon Sistemleri Kaç Farklı Prensipte Çalışır?

    İki farklı çalışma prensibi vardır. Biri sessiz korona deşarjı diğeri ise Ultraviyole radyasyon sistemidir. Sessiz korona deşarjı elektrik akımı kullanılarak atomların ayrılmasını sağlarken ultraviole radyasyon ise atmosferdeki ayrıştırma işleminin aynısıdır.

    Bizi Arayın Whatsapp
    Teklif Al
    Teklif Al